Berrehe op Zoom

(Deurverwezen vanaf Bergen (Noord-Braebant))

Berrehe op Zoom (Ollans: Bergen op Zoom) is een stad en gemeênte in westelek Noord-Braebant. De stad ao zo'n bitje 55.000 inweuners en is voe delen van Zeêland van belang as verzurgiengsstad. Vooral Tole is voe vee voorzieningen an'eweze op Berrehe. Berrehe op Zoom wier in de 18e eeuw veroverd deu Frankriek en deerom is die naem ok bie'eschreve op de Arc de Triomph in Parijs.

Liggienge van Berrehe op Zoom in Noord-Braebant
Gemeênte Berrehe op Zoom
Grote Mart
Sint-Gertrudiskerke
Markiezenhof
Gevangenpoorte
Stad'uus van Berrehe

De stad leit half op de Braebanse Wal en half in de voorliggende polders. Een deel van de nieuwbouwwiek Bergse Plaet is veroverd op de Oôsterschelde, al is nae de anleg van de Oesterdam en de Markiezaotskaoi de stad of'eslote van de rest van de Oôsterschelde. Dit stik waeter hiet noe Markiezaotsmeer. De binnenstad van Berrehe ao vee kroegjes en terrasjes en is in 2009 verkoze toet beste binnenstad van Nederland. Bezienswaerdig is onger meer 't staduus.

Verkeer en vervoerBewerk

Berrehe op Zoom liet an de A58, wa voo de bereikbaorheid vanuut wes'en (Vlissienge en Middelburg) en oôs'en Rozendael) zurgt. Vanuut het noor'n (Rotterdam) is Berrehe op Zoom bereikbaer via de A4. Ok Antwerpen is via deze wegt snel bereikbaer. Net onger de stad leit 't knoôppunt Markiezaot, tussen de A4 en de A58. Berrehe op Zoom ao een stasjon an de Zeeuwse lijn.

WeêtjesBewerk

  • Deur GroenLienks in de Zeêuwse Staeten wier in 2010 e'opperd om Berrehe op Zoom mar bie Zeêland te voehe.

StadskaertBewerk

Kaertbeêld van de stad Berrehe op Zoom in 2012: