Baesdurp (Nederlands: Baarsdorp) is een hehucht in de hemeênte Bossele in de Nederlanse provincie Zeêland. In vroeher tieden vurmen Baesdurp saemen mie Sinoutskerke de hemeênte Sinoutskerke en Baesdurp, mè deze hemeênte besti nie mi. Vanaf de middeleêuwen toet 1795 is Baesdurp een 'eêrlijkeid ewist, die a in 1271 bestoeng.

Kerke van Baesdurp in 1880

Lihhieng bewerk

't Hehucht Baesdurp lig lans den A58 in de hemeênte Bossele. 't Durp is onstaen rond een voormaelihe motte, een verdedihiengsheuvel, wirop a een kasteel was ebouwd. Op dit moment zien der allaen nog twi heuvels van over, 't kasteel is in den achtien'n eêuwe ofebrook'n. Deze twi heuvels zien, zoa vaok wor edocht, hin vliedberhen, mè de overbluufsels van den opper'of en de neder'of van 't kasteel. Neffen 't kasteel stoeng vroeher ok nog een hotische kerkje, mè ok dit is rond 1870 ofebrook'n.

Waepen bewerk

De heern die an in de periode a Baesdurp een 'eêrlijkeid was, in 't kasteel weun'n, eêtn Van Baersdorp. Dit heslacht voern a in de dertien'n eêuwe een waepen mie een dwarsbalke en een andreaskruus, wat a noe 't waepen is van Baesdurp.

Lienks nae buten bewerk


 
Wapen van Baesdurp
 
Waepen van Baesdurp