Biebelgordel

De Biebelgordel, ook wel in 't Iengels Bible Belt, is een aanduuding voor de geografische band in Nederland die loapt van het westen van Overiessel naar Zeêland. Hier weune relatief vee bevindelijk grifformeerden, oak wel an'eduud as de zwartekousenkerken. Voo'beelden van bevindelijk kerken binne de Hersteld Hervormde Kerke, Grifformeerde Gemeênten, Grifformeerde Gemeênten in Nederland in Oud Grifformeerde Gemeênten in Nederland.

SGP-stemmers per gemeênte bie de Twidde Kamerverkiezingen van 2010

LiggingBewerken

De beste indicaosie voo de ligging van de Biebelgordel vurmt de anhang van de Staatkundig Grifformeerde Partij bie de verkiezingen. Ok de ChristenUnie heit binnen de biebelgordel vee meer aanhang dan in aore streken van Nederland.

De Biebelgordel lôpt globaal van de Zeeuwse eilanden en het Zuud-'Ollandse Goeree-Overflakkee via het rivierengebied van de provincies Zuud-'Olland, Noord-Brabant, Utrecht, en Gelderland, door de Gelderse Vallei en de Veluwe naar Overijssel. Plekken mit 'n groot aandeel van bevindelijk-grifformeerden in de bevolking, as Staphorst, Genemuiden, Elspeet, Barneveld, Scherpenzeel (Gelderland), Ederveen, Ede, Opheusden, Nieuw-Lekkerland, Hardinxveld, Werkendam, Wijk en Aalburg, Sprang-Capelle, Ouwdurp, Menheerse, Flupland, Scherpenisse, Stavenisse, Krunige, Krabbendieke, Iese, Schraevenpolder, Borssele, Erremu, Melis en Aegte liggen in dit gebied. Enkele plekken die buuten het gebied liggen, maar waor wel relatief vee bevindelijk grifformeerden weune, zien Rijssen in Urk.

LiteratuurBewerken