Barneveld is 'n gemeênte en plekke in de provincie Gelderland. De gemeênte ei 62.000 inweuners, de plekke 36.000.

Gemeênte Barneveld
Nederlands Barneveld
Veluws Barreveld
Liggienge
Kaerte
Land Nederland
Provincie Gelderland
Streêken
Gelderse Vallei
Veluwe
Oôdplekke Barneveld
Oppervlakte 177 km²
- land
176 km²
- waeter
1 km²
Inweuners
62.000 (2023)
Dichteid 351 inw./km² (land)
Coördinaot'n 52°8’ N 5°35’ L / <span class="geo-dec geo" title="Maps, aerial photos, and other data for Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".’’ Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".’’">Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".’’, Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".’’

Vee inweuners binne lid van de Hervormde Kerke, de Hersteld Hervormde Kerke of de Grifformeerde Gemeênten. De groôste kerke in 't durp is de Hoeksteên. 't Durp Barneveld liet in de zogenaemde Gelderse Vallei, de gemeênte ok op de Veluwe. Een groôt bedrieventerrein is gelegen langs de A1, genaemd de Harsselaar.

Barneveld is ok bekendheid deu de ruiteranvoerder Jan van Schaffelaer, die 'ier op 16 juli 1482 van de deu 'Oeken belegerde toren sprong. Op het Torenplein stit sins 1903 een standbeeld van um. Kasteel De Schaffelaer en het angrenzende Schaffelaerse bos, bin naar um vernoemd.

Weunplekken

bewerk

Plekken in de gemeênte binne:

 

Zie ok

bewerk

Lienks nae buten

bewerk


 
De Schaffelaar