Florida is 'n staet van d'n Vereênigde Staeten.

AlabamaAlaskaArizonaArkansasCaliforniaColoradoConnecticutDelawareFloridaGeorgiaHawaiiIdahoIllinoisIndianaIowaKansasKentuckyLouisianaMaineMarylandMassachusettsMichiganMinnesotaMississippiMissouriMontanaNebraskaNevadaNew HampshireNew JerseyNew MexicoNew YorkNorth CarolinaNorth DakotaOhioOklahomaOregonPennsylvaniaRhode IslandSouth CarolinaSouth DakotaTennesseeTexasUtahVermontVirginiaWashingtonWest VirginiaWisconsinWyoming
Kaerte van Florida

D'n 'oôdstad van Florida is Tallahassee. Groôste stad is Jacksonville.

In Florida weune 21.299.000 mensen (2018) op 'n oppervlakte van 170.000 km².

Op 3 maerte 1845 trad Florida as 27e staet toe tot de Vereênigde Staeten.

Beschrieving bewerk

 
Florida op een kaerte uut 1591.
 
Florida, satellietfoto

Florida ligt in het zuudoôsten van het land. Het eeij een subtropisch klimaot. De naam is afgeleid van de Spaonse naam La Florida (De Bloemrijke), waarbie de klemtoon echter niet op d'n i maer op d'n o is komen te liggen. Veê bejaerde Amerikanen vestigen zich in Florida. De meest gesproken talen bin Iengels en Spaons.

In Florida leit ok de lanceerbaesis Cape Caneveral, wivandaen de eêrste mênsen nae de maene bin vertrokke in 1969. Ten zuujen van Florida liggen de Florida Keys, een reeks eilan'n die mie bruggen mie mekaere bin verbonden. Een bekend netuurgebied in het zuujen van Florida bin de Everglades, waar-a ok alligators voorkomme. De zuudpunt van de staet leit 'emelsbreêd nie varde van Cuba, d'r komme dan ok regelmaetig mênsen mie boôtjes vanuut Cuba nae Florida.

Plekke bewerk

Bekende plekke in Florida bin onder aondere:

  • Jacksonville, de hroatste plekke (stedelijk gezien)
  • Miami, hroatste plekke meej agglommeratie erbij, véder eij je er veê art-deco gebouwen
  • Orlando, bekend om z'n pretparken