Antwerpen (plekke)

Antwerpen is een haevenstad in de gelieknamige Belgische provincie Antwerpen in mee 500.000 inweuners de groôste stad van Vlaonderen. De stad leit an de Schelde. De inweuners van Antwerpen noemen ze ok we Sinjoren. De stad Antwerpen is verdeêld in de volgnde district'n: Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. Antwerpen is een belangrieke stad voo een deel van West-Zeêuws-Vlaonderen. De haevene van Antwerpen is een groôte concurrent van Rotterdam.

De Onze-Lieve-Vrouwe-kathedroale
De Groôte Mart
Gildehuzen an de Groôte Mart

EtymologieBewerk

De naeme Antwerpen komt volgens de legende va nde reuze Druon Antigoon. Dien stoeg op de Schelde mi zyn eêne beên op de lienkeroever, en mi ze rechterbeên op de rechteroever. An oal de schepen die oender nem passeerd'n vroog 'n belastieng. Moa dat woas ni na de goeste va Silvius Brabo, e Romeinsn soldoat. Brabo kapte 'n and of van de reuze en smêet nem in de Schelde (hand-werpen). De echte betekenisse komt van "angeworpen land" in de draoi van de Schelde.

Een paer attraksiesBewerk

SportBewerk

  • Antwerp'n ao drie betaelde voebalclubs: Antwerp FC (1ste klasse), Beerschot (twidde klasse), en Berchem Sport (vierde klasse).
  • De Proximus Diamond Games, een tennistoernooi voe vrouwn in 't Sportpaleis. Win je drie kêer in vuuf jaer, dan win jie een raket mi diamantn.

Geboôrn of doôd'egoan in AntwerpenBewerk

Externe verwieziengBewerk