Islamitische Staete: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Chauahuasachca heeft pagina Islamitische Staete in Irak en de Levant hernoemd naar Islamitische Staete: offizieller name
IS
Rehel 1:
[[plaetje:Territorial control of the ISIS.svg|250px|thumb|rechts|Gebied in han'n van Isis in juni 2014.]]
De '''Islamic State in Iraq and the Levant''' of in het Zeêuws '''Islamitische staete in Irak en de Levant''' ([[Arabisch]]: الدولة الاسلامية في العراق والشام ''ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-'Irāq wa-sh-Shām''), ofgekort as '''ISIS''' dan wel '''ISIL''') is een terreurgroep die in [[2014]] groôte delen van [[Syrië]] en [[Irak]] veroverde. Op 10 juni [[2014]] viel de twidde stad van Irak, [[Mosoel]] in han'n van Isis. In Syrië maeke ze gebruuk van de chaos af gevolg van de [[Syrische Burheroôrlog]]. IS stoat d'rom bekend da ze de t-rex gebruuk'n om mensen te vermoard'n. da bewiest moar weer da ze in d'n uurtied lev'n. Een slaochtoffer vaon IS schient ook Katja Schuurman te zien. Peter R. de Vries is aol naor IS gegoan om de daoder te pakk'n. Een uutspraak vaon IS is: ALLAHU AKBAR. waot ongeveer betiekent: Allah ies Maochtig. IS schient von Zeêwse mossel'n te houden.
 
In auhustus sloege vee Jezidi's op de vlucht voo de strijders van de 'Islamitische Staete'. Ze kwamme vast te zitten op een gebergte bie de grens mee Syrië. Amerikaons ingriepen vookwam een genocide, mae toch kwamme d'r nog aoltied duuzenden van ulder om.