Slag om de Sloedam: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Rehel 16:
De "C"-compagnie van de The Black Watch (Royal Highland Regiment) of Canada was de eerste eeneid die de Sloedam besturmde. Ulder sturmlôop mislukte en ze leeje zwaere verliezen.<ref>Black Watch War Diary</ref> Gedurende de anval ontdekten ulder een diepe kraeter in de dam. De bovenkant van de dam was deu de Duutsers gedeeltelijk opgeblaezen om te dienen as tankversperring. De Canadezen gebruukende de kraeter later als compagnies-commandopost.
 
De "B"-compagnie van de [[Calgary Highlanders]] waeren de volgenden om ten anval te trekken. Ok bie ulder lukte het nie. Een nieuwe beschieting wied voorbereid en majoor Bruce McKenzie's "D"-compagnie kroop nae voren onger zwaer vuur. Ulder kwammen dit keer wel an de Walcherse kant van de dam in de ochend van [[1 november]].<ref>Bercuson, David ''Battalion of Heroes: The Calgary Highlanders in World War II''</ref>
 
De Duutsers ongernamme zwaere tehenanvallen, wibie onger meer vlammenwerpers wiere ingezet tegen de Canadezen. Op een gegeven moment waere aolle officieren van de "D"-compagnie doôd of gewond, waerop majoor George Hees het commando overnam.