Veêrdienste van Zurrikzeê nae Kats: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Lotje (Overleg | biedraegen)
+plaetje
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 1:
[[Plaetje:Katsche veer A.jpg|thumb|Steiger van het Katse Veer]]
{{wiu}}
 
[[Plaetje:Katsche veer A.jpg|thumb|]]
De '''Veêrdienste van Zurrikzeê nae Kats''' was een veêrdienste over de [[Oôsterschelde]] tussen de plekken [[Zurrikzeê]] en [[Kats]]. De dienst wier ongerouwen due de [[Provinciaole Stoômboôtdiensten in Zeêland]].
 
Regel 21 ⟶ 19:
 
Op [[31 meie]] [[1958]] wier de nieuwe veeraeven ''De Val'' geopend. De veêrdienste wier zoô weer een paer kilometer ingekort. Deu het gereêdkommen van de Zandkreêkdam tussen [[Kats]] en [[Wulleminadurp]] kon ok an die kante de dienst worre ingekort. Vanof [[19 meie]] [[1961]] voer de veêrboôt nie meer vanuut Katscheveer (gelegen op Zuud-Beveland) mar vanof Kats (op Noord-Beveland). In een werkaeven voo de Deltawêrken wier een anlegsteiger gemaekt.
 
Het vervoersanbod liep in de jaeren 60 uut de ‘and. Schouwen was nog een eiland en je most, of via Kats of bie Ziepe d’r nae toe. Kopleajers wiere overwoge. Volgens een studie uut 1961 zou de veerdienst evenvee auto’s te verwerken kriege as Vlissienge-Bresjes. Mea in 1962 wier de opdracht toet de bouw van de [[Zeêlandbrugge]] gegeve. Vanof [[1964]] verreze gestaeg de pijlers van de brugge in de Oosterschelde. Vanaf de boôt kon je dat mooi zieje. Op 1 oktober 1965 wier het leste brugdeel van wat toe nog Oôsterscheldebrugge wier genoemd op z’n plekke gebrocht. Op 14 december 1965 maekte de Koningin Emma de leste ofvaert.
 
==Zie ok==