Provinciaole Stoômboôtdiensten in Zeêland: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
EmausBot (Overleg | biedraegen)
k Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q14178207
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Rehel 98:
Behun jaeren '90 was 't overzetten gratis vo voethangers. Dit gaf vooral op de lijn Vlissienge - Bresjes vee dagjeslui die de overtoch as een mini-cruise zagge. Toe ist mae wee vrom'edraoit.
 
== OpheffingOpeffing ==
In [[2003]] viel het doek voorvoh de PSD. Op [[14 maartmaerte]] werdwier de [[Westerscheldetunnel]] geopend. De veerdienstenveerdiens'n VlissingenVlissienge-BreskensBresjes en KruiningenKrunehe-Perkpolder werdenwiere per direct opgehevenopge'even. Op zondag 16 maartmaeret 2003 voer de dubbeldeksveerbootdubbeldeksveerboôt ''Prins Willem-Alexander'' van de lijn KruiningenKrunehe-Perkpolder over de Westerschelde naarnae VlissingenVlissienge om daardeer de verkoop afopeleid te wachtenworren. Op de verbindingverbindieng VlissingenVlissienge-BreskensBresjes kwam een [[fiets- en voetveer]] in de plaatsplekke, geëxploiteerd doordeu [[Veolia Transport Fast Ferries]] (voorheen: BBA Fast Ferries). Met de opheffingopeffing vervielen 220 arbeidsplaatsenarbeidsplekken.
 
De veerbotenveêrboôten werdenwieren verkocht aanan ItaliaanseItaliaânse rederijenrederiejen.
De Koningin Beatrix (nunoe: Tremestieri) en de Prins Johan Friso (nunoe: Acciarello) onderhoudenongerouwen de veerdienst [[Messina (stad)|Messina]]-[[Villa San Giovanni]] op [[Sicilië]].
De Prinses Christina (nunoe: Ladies Matacena), de Prins Willem Alexander (nunoe: Athos Matacena) en de Prinses Juliana (nunoe: Amedeo Matacena) hebben'en in Italië nietItâlië ofnie nauwelijksvee meer gevarengevaeren.
 
In Augustus 2011 werd bekend dat de voormalige Prinses Juliana (Amedeo Matacena) toegevoegd zal worden aan de Prins Johan Friso (Accarello), en de Koningin Beatrix (Tremestiri) op de dienst Messina - San Giovanni.
 
== Trivia ==