Palestijnse vluchteliengen: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Rehel 10:
 
==Het historische ongerzoek==
Echter, alAol in het midden van de jarenjaeren 1950vuuftig heeftao de eminenteAmerikaonse Amerikaanse historicus'istoricus J.C. Hurewitz gewerkt aanan een systematische weerlegging. ZijnUm z'n bevindingen zijnbin ruimschootsruumschoôts bevestigd doordeu laterelaotere generatiesgeneraoties van geleerden en schrijversschrievers.
 
Zelfs Benny Morris, de meestmeêst invloedrijkeinvloedrieke van de Israelische revisionistische ‘nieuwe historici’'istorici’, heefteit schoorvoetend en met veel tegenzin moetenmottee toegeven datda-a erd'r nietnie zoiets bestondbestong alsas een ‘masterplan’ om de Palestijnse ArabierenAraobieren te verdrijvenverdrieven.
Echter, al in het midden van de jaren 1950 heeft de eminente Amerikaanse historicus J.C. Hurewitz gewerkt aan een systematische weerlegging. Zijn bevindingen zijn ruimschoots bevestigd door latere generaties van geleerden en schrijvers.
 
De recente declassificatie van miljoenen documenten uituut de periode van het Britse mandaatmandaot ([[1920]]-[[1948]]) en het ontstaanontsto van Israel geven een veelvee meer duidelijkerdudelijker beeld van de historische'istorische gebeurtenissen. Deze documenten bleven doordeu eerdere generatiesgeneraoties van schrijversschrievers onbenut en werden genegeerd of vertekend door de ‘nieuwe historici’.
Zelfs Benny Morris, de meest invloedrijke van de Israelische revisionistische ‘nieuwe historici’, heeft schoorvoetend en met veel tegenzin moeten toegeven dat er niet zoiets bestond als een ‘masterplan’ om de Palestijnse Arabieren te verdrijven.
 
Ieruit bliekt dat de beschuldiging van onteigening nie alleên volledig ongegrond is, mar zelfs het tegenovergestelde van de waereid is.
De recente declassificatie van miljoenen documenten uit de periode van het Britse mandaat (1920-1948) en het ontstaan van Israel geven een veel meer duidelijker beeld van de historische gebeurtenissen. Deze documenten bleven door eerdere generaties van schrijvers onbenut en werden genegeerd of vertekend door de ‘nieuwe historici’.
 
Hieruit blijkt dat de beschuldiging van onteigening niet alleen volledig ongegrond is, maar zelfs het tegenovergestelde van de waarheid is. Wat hierna volgt is gebaseerd op recent onderzoek van deze documenten, die veel feiten en gegevens bevatten die tot nu toe niet werden geopenbaard.
 
==Araobische leiders kozen voor geweld==