Aksel: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Overkante (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 40:
* Waotertòòre aon Kienderdijk 2
* Woon'uis aon de Stasjoonstraot 3
 
==Groen==
Ut sentrumgebied, van de Stasjoonsstaot/Kerkdreef tot de Nassaustraot en de Weststraot et een representaotieve status. onder representaotief groen wor verstaon ut groen meej as funktie representaosie, ut dient as een soort visitekaortje naor de burger e de bezoeker. di groen is terug te vinde in den sentrumdele van de kerne. ut is over ut algemeen kleinschalig groen waorbij gebruik gemaokt wor van een oogwaordige beplaantiengskeuze met vormbòòme, veul bloeiende soorte en eenjarige.
de begraofplaotse emme de status staandaord groen. de funktie van ut staandaord groen is meej naome aonkleding. aonkleding van de direkte woonomgeving van de bewòòners van de gemeente. ut is dan ook terug te vinde in den wijke (wòònen) en op bedrijventerreinen (waarken). staandaord groen is over ut algemeen wa grootschaliger e ut plaantmaoteriaol bestaot uit afwiesselend groene eesters en uitbundige bloeiers. de beplaantiengsvakke emme een robuuster uiterluk en een kultuurluk karakter.
ut woongebied bij de aendijkestraot et de status staandaord groen.
 
De groenstròòke bij de but'straot en ut paulus potterpad emme de status natuurluk groen. onder natuurluk groen wor verstaon ut groen meej een rekreejaotieve en/ of natuurlijke funksie. het groen bestaot uit gròòtere een'ede en et royaole vakke. ut uiterluk van de bòòme, de beplaantieng en ut gras emme een meer natuurluk karakter. ut gras mag oger zijn en de kruidengroei wor gestimuleerd. de beplaantieng bestaot uit in'eemse soorte. natuurlijk groen is terug te vinde in gròòte groeneen'ede zoals bevorbeeld langs de kreke en de bossaoges rondom sportvelde. dit geldt eveneens vor den omgeving van de algemene begraofplaots burgtlaon.
De omgeving van de kleine kreek, de sportvelde (de velde zelf moete egter wel voldoen aon de gestelde (veilig'eids-)eisen) en de boskomplekse ten zuide van aksel emme de status natuurlijk groen.
 
== Sport in Axel==
Regel 85 ⟶ 77:
* De waraande (pròòtestaants-griestelijk)
 
==Aore vorzieninge==
* baankfiliaole
* basiesschool
* Bedrijventerreinen
* begraofplaots
* Bibliotheek
* brandweer
* braandweer
* bus'altes
* kampieng
* Cultureel centrum
* Durpsbos
* Dorpsbos
* foto- en radio museum
* Golfterrein
* Kunstbos
* Feestruimte
* groene zòòne
* oreka
* Hotels
* Internethoekje
* kaantòòre
* Kerken