Flamingo's: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tamatauenga (Overleg | biedraegen)
k spellieng
Tamatauenga (Overleg | biedraegen)
k spellieng
Rehel 13:
 
==Flamingo's==
De flamingo's zien onderdêelonderdeêl van de veugels ([[Aves]]). Ze maeken onderdêelonderdeêl uut van een eihen orde van flamingo's, de Phoenicopteriformes. Ze worn echter ok bie de [[Ciconiiformes]] inedêeldinedeêld.
 
==Eetn==
Flamingo's zien voedselspecialist'n. Flamingo's èn een filtermehanisme in der snaevel zodan ze der eetn uut 't waeter kunn'n filtern. Flamingo's schoffel'n in ondiep waeter om an der eetn te komm'n. Flamingo's eetn [[kreeftachihen]], [[schelpdier'n]] en [[wurmen]], mè der zien ok, de kleinere sôortensoôrten, flamingo's die an [[algen]] eetn. Flamingo's èn vliezen tussen der têenteên'n. Dit dien ter voe dan ze nie wigzakk'n in de slik. Flamingo's leven mistal rond zoutmeren en ondiepe zêezeê'n. Ze leven in de tropen en subtropen, mè komm'n ok wè voe in hematige hebieden.
 
==Kenmerken==
Rehel 22:
 
==Broeien==
Flamingo's nesteln in hrôte kolonies. Ze baltsen ok in een hroepje. Ze lèn 1 ei op een bergje slik. Wunnir de jongen wat hrotter zien, mo'n ze ni een sôortsoôrt oppasplekke wiran de ouwers bie toerburte oppassen.
 
==SôortenSoôrten==
Der zien 6 sôortensoôrten flamingo's, verdêeldverdeêld over drie heslachten:
* Heslacht Phoenicopterus
** [[AmerikâanseAmerikaânse of rooie flamingo]] (Phoenicopterus ruber)
** [[Chileense flamingo]] (Phoenicopterus chilensis)
** [[Hewone flamingo]] (Phoenicopterus roseus)