Noôrdoôstpolder: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 3:
De '''Noordoôstpolder''' is een polder en gemeênte in de Nederlanse provincie [[Flevoland]]. De gemeênte ao 46.371 inweuners op [[1 feberwari]] [[2012]]. Mee een oppervlak van 460,05 km² is de Noordoôstpolder de groôste gemeênte van Nederland. De oôdplekke is [[Emmeloord]]. Het voormaelige eiland [[Urk]] mikt gin deel uut van de gemeênte. De polder is in [[1942]] droôg 'eleid int kaeder van de [[Zuujerzeê]]werken.
 
Aol in de [[Twidde Wereldoôrlog]] wier behunnen mee de bouw van boerderiejen, in eerste instantie dezelfde as in de Wieringermeer. Dizze sto voornaomelijk an de oôstkant van de Polder, meestà aat behun van een weg. Nae de oôrlog wazze stenen en messelaers nog schaers; voo 't eest wier gebruuk 'emikt van prefab betonelementen. In [[1947]] begon de uutgifte van grond. De nieuwe boeren wiere streng 'eselecteerd. Ulder kwamme voornaemelek uut [[Friesland]], [[Noord-'Olland]], en [[Zeêland]] (onger aore uut [[Walchren]] da-a in oktober 1944 deu de geallieerden [[Inundaotie van Walchren|onger waeter was 'ezet]]). Nae de waetersnoôd van 1953 kwamme d'r nog vee boeren van [[Schouwen-Duveland]], [[Tole (eiland)|Tole]] en [[Zuud-Beveland]] over.
 
Bie de inrichtieng van de polder ging ulder uut van één centraole plekke (Emmeloord), en stervurmige verbindiengswegen nae tien kleinere durpen. Bie het ontwerp van de Noordoôstpolder wier uut'ego van kernen op fietsofstand, mar de opkomst van de auto mikte dit tiejens de uutvoering al achterhaeld.
 
== Plekken en durpen in de gemeênte ==