Korendiek: verschil tussen versies

20 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe bladzie mee as inoud: '''Korendiek''' is een van de vuuf gemeênten opt eiland Hoekse Waerd in de Nederlandse provincie Zuud-Olland, net ten zuujen van Rotterdam. Korendiek is...)
 
'''Korendiek''' is een van de vuuf gemeênten opt eiland [[Hoekse Waerd]] in de Nederlandse provincie [[Zuud-Olland]], net ten zuujen van [[Rotterdam]].
 
Korendiek is op 1 jannawari [[1984]] ontstô uut een saemenvoegieng van de gemeênten [[Goudswaerd]], [[Nieuw-Beijerland]], [[Piershil]] en [[Zuud-Beijerland]]. Het eiland [[Tiengemeêten]] hoort oak bie Korendiek. An de zuudkante ligt het [[Haeringvliet]]. An de westkante loapt het [[Spui (waeter)|Spui]] dat het HaeringvlietHaeriengvliet verbindt mit de [[Maes|Ouwe Maes]].
 
De gemeênte heit 10.770 inweuners per [[1 feberwari]] [[2012]]. Het gemeêntehuis stoot in Piershil.
 
De naem van de gemeênte is bie de gemeênteleke herindelieng voor'esteld as "Coorndijck". Dizze naem komt vant ouwste deel van de nieuwe gemeênte, naemelek de polder "de Ouwe Korendiek" van de vroegere gemeênte Goudswaerd. De ruwaerd van Putten gaf erreges int begin van de 15e eêuwe opdracht een nieuw coornland te bedieken, wat toe de naem "de Coorndijck" kreeg.
 
De Korendiekse Slikken is een veugelreservaot dat wor beheerd deur NatuurmonumentenNetuurmonumenten. Die bezit aok het eiland [[Tiengemeêten]]. Het eiland is bereikbaar met de pont vanuut [[Nieuwendiek (Zuid-Olland)|Nieuwendiek]] ('elege tussen Zuud-Beijerland en Goudswaerd). Al ienkele jaren wor 'ewerkt om de landbouw op dit eiland op te ruumen ten behoeve van natuur. Sins [[8 juli]] [[2009]] ist [[Rien Poortvliet]]museum op [[Tiengemeêten]] 'evestigd.
 
Landbouw en boagerds neme in dizze gemeênte de meêste ruumte in. De dieken worre begraesd deur schaepen en koeien. Vanwege 't groene en stille kerakter trekt het gebied veêl daegiesmêssen]] die hier kunne wandelen, fietse en zeile.
42

bewerkingen