Provinciaole Stoômboôtdiensten in Zeêland: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Ouddorp (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 4:
 
== Geschiedenisse ==
Al vanof 1828 vongwas d'r een geregelde veerdienstveêrdienste plaats tussen [[Vlissienge]], [[Bresjes]] en [[Terneuzen (stadplekke)|Terneuzen]]. OokOk andereaore plaatsenplekken werdenwiere aangedaanan'edae doordeu particuliere diensten onderonger pacht van de Provincie ZeelandZeêland. Op [[1 april]] [[1866]] namennamme Gedeputeerde Staten van ZeelandZeêland de exploitatie van de dienstenexploitaotie zelf in handenhan'n. De oprichtingoprichtienge van de PSD iswas een feit.
 
Aanvankelijk exploiteerde de Provincie Zeeland alleen diensten over de Westerschelde en was de naam van de organisatie ''Provinciale Stoombootdienst op de Westerschelde''. Vanaf [[1912]] nam de Provincie Zeeland ook diensten op de Oosterschelde over, waarvoor een afzonderlijke organisatie werd ingesteld onder de naam ''Provinciale Stoombootdienst op de Oosterschelde''. Tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] werden de diensten samengebracht in één organisatie onder de naam ''Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland'' en werd ook de afkorting PSD steeds vaker gebruikt.
Rehel 110:
 
== Trivia ==
* Zeker toen de ''prinsessenboten'' nog op de lijn Vlissingen-Breskens voeren bleef dit veer bij slechte omstandigheden veel langer in de vaart dan de dubbeldeksboten tussen Kruiningen en Perkpolder. Tot [[windkracht]] negen voeren de enkeldekkers door.
 
== Externe linkverwieziengen ==
* [http://www.psdnet.nl/ psdnet.nl]
* [https://sites.google.com/site/psdcommunitie/ PSD-Communitie]
 
[[Categorie:NederlandsGeschiedenisse openbaarvan vervoer te waterZeêland]]
[[Categorie:Infrastructuur in Zeeland]]