Jaer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wasschappelaer (Overleg | biedraegen)
Nieuwe bladzie mee as inoud: Een jaer ('Ollands: Een jaar) is de relatieve eêneid van tied die de pèriode beschrieft wi in een planeet om z'n sterre draoit. Bie de [[...
 
Wasschappelaer (Overleg | biedraegen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Rehel 1:
Een [[jaer]] ([[Nederlands|'Ollands]]: Een jaar) is de relatieve eêneid van tied die de pèriode beschrieft wi in een [[planeet]] om z'n [[sterre]] draoit.
 
Bie de [[Aarde]] ist zô dat'n in 365 daegen en 6 uren om de [[zunne]] draoit. Bie een normaal jaer ist zô da je uut gaet van 365 daegen vanof [[1 januari]] toet [[31 december]], mee 31 daegen in [[januari]], [[maerte]], [[meie]], [[juli]], [[augustus]], [[oktober]] en [[december]], 30 daegen in [[april]], [[juni]], [[september]], en [[november]] en 28 daegen in [[feberwari]]. In een [[schrikkeljaer]] ist anders, di'in ei [[feberwari]] nie 28 daegen mè 29, dit komt deur die 6 uren extra die der elk jaer bie komme, in 4 jaer is dat dus een dag derbie. Om de 4 jaer is der dus een schrikkeljaer, [[2004]], [[2008]] en [[2012]] waere de leste 3 schrikkeljaeren, de volgenden is dus in [[2016]].