Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Henk K (Overleg | biedraegen)
graafschappen
Rehel 49:
:Ik wil je ook vragen om asjeblieft eerst behoorlijk Zeeuws te leren voor je in de artikelruimte aan de slag gaat. De berg artikelen die ik nog moet omzetten groeit onderhand behoorlijk aan. Ik zal je niet meteen blokkeren maar ik kan niet uitsluiten dat ik sommige van die niet-Zeeuwse artikelen gewoon weggooi in plaats van ze te vertalen. Overigens geef ik je gelijk als je zegt dat de echte Zeeuwen het hier laten afweten, maar de praktijk leert (tweeëenhalf jaar ervaring op de Limburgse wiki en veel afkijken bij andere wiki's) dat artikelen in gebrekkige taal vloeiende sprekers ook afschrikken. Experimenteren met het Zeeuws, ik zeg het nog maar eens, kan in je eigen gebruikersnaamruimte. [[Gebruker:Steinbach|Steinbach]] 09:20, 8 juli 2007 (UTC)
:Môge, ik wou straks de tekst eruit halen, zodat het netter over komt, ik probeer een sjabloon te fixen waarin ik de namen en data kan centraliseren, zoals titels, geboortes, overlijden, huwlijken, kinderen enz. als ik dat voor elkaar hebt wou ik kijken de gebeurtenissen in de jaar artikels in te voegen, op die manier hoef ik mijn vingers niet te branden aan de Zeeûwse vertaling en kan ik toch op een nuttige manier mee puzzelen, ik wil dat vanmiddag nog voor elkaar zien te krijgen, [[Gebruker:Henk K|Henk K]] 09:34, 8 juli 2007 (UTC)
 
== graafschappen ==
 
Dag Henk, vergeet niet dat je hier niet bezig bent op Wikipedia met 300.000 artikelen. Ik zie er (voorlopig) geen heil in aparte artikelen aan te maken over de graafschappen Holland en Zeeland. Het artikel [[Zeêland]] behandelt evengoed de geschiedenis van Zeeland als graafschap in personele unie met Holland, als Boergondisch gewest, als gewest van de Republiek en als departement. Een artikel [[Olland]] (denk erom: het Zeeuws laat de h weg) zou zelfs in de eerste plaats over het graafschap gaan. Het lijkt me dan ook veel beter om in artikelen over graven gewoon naar [[Olland]] en [[Zeêland]] te linken en niet naar [[graefschap Olland]] en [[graefschap Zeêland]]. [[Gebruker:Steinbach|Steinbach]] 17:03, 10 juli 2007 (UTC)