Amfibieën: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Xqbot (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 12:
De klasse van de amfibieën (Amphibia) besti uut de [[sallemanders]] (Caudata), [[kikkers]] (Anura) en de [[wurmsallemanders]] (Gymnophiona). In totaâl bin dr oengeveer 6300 soôrten amfibieën.
 
==Uud==
<nowiki><nowiki>Voer ier de nie op te maeken tekst in</nowiki><nowiki><nowiki>Voer ier de nie op te maeken tekst in</nowiki><nowiki><nowiki>Voer ier de nie op te maeken tekst in</nowiki><nowiki><nowiki>Voer ier de nie op te maeken tekst in</nowiki>[[Media:[[Plaetje:Voorbeeld.ogg]]fdred45ew5
== ''Deêlonderwerp'''''
== Vette tekst == romello frederix
''' ==
]]</nowiki></nowiki></nowiki></nowiki>==Uud==
De amfibieën kenmerken der eihen deur een zochte uud, die a waeter en zuurstof deurlit. Dezen uud biedt deurgaens ook weinig beschermieng tehen uutdrohieng, dus dirrum komm'n de miste amfibieën voe in vochtihe habitats. Mistal is dit in de buurte van zoet waeter. In zout waeter komm'n hin amfibieën voe. Een biezonder kenmerk van amfibieën is dan ze nie drienken, waeter wor via der deurlaetbère uud openomen. Om te vorkomm'n dan ze te vee waeter opnemen, èn ze klieren in der uud wiruut ze een sliem uut kunn'n scheien dat a de uud bedekt en zò as een beschermlaehe fungeer.