Geschiedenisse van Zeêland: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  11 jaar geleden
(mie)
Rond de begin van de jaartelling wiere Zeêland een belangriek handelsgebied, mede omdat die [[Romeinen]] zich rond die tied in Zeêland gingen vestigen. In de handel speelde 't plaatsje [[Domburg]] op [[Walcheren]] een belangrieke rol.
300 na Christus vond een grote overstroming plaots, waardeur Zeêland grotendeels overstreumde. De meeste inwoners trokken weg uut 't gebied, alleên in de duinen vond mogelijk nog bewoning plaats. In [[1647]] zijn namelijk in de duinen resten gevonden van een tempel. Deze kwam bloot te liggen na een hewege sturm.
Pas jaoren later kwamen er wier mensen naor Zeêland. Zij dreven intensief handel mie de Engelsen, vaok vanuit Domburg. Domburg heette in die tijdtied waarschijnlijk [[Walacria]].
Vanaf 't jaar 850 hadden de [[Vikingen]] [[Walcheren]] korte tijdtied in bezit. Nae 't vertrek van de Vikingen besloot men op greute schaol verdedigingsburchten te bouwen in [[Oostburg]], [[Oost-Souburg]], [[Middelburg (Zeeland)|Middelburg]], [[Domburg]] en [[Burgh]]. Deze burchten waren onderdeel van een uitgebreide verdedigingslinie die liep vanaf de Franse kust tot [[Texel]].
 
==Middeleeûwen==
458

bewerkingen