Ouwelande: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Bistromatic (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 3:
Ouwelande is een klein durp en voormaelige gemeênte (tot 1970) in de [[gemeênte Bossele]], in de provincie [[Zeêland]]. Het dorp ei 713 inwoners (2008).
 
D'n heren van [[Baerland]], t naéburige dorp, hadden vroeger véé invloed in Ouwelande, zij legdenleiden belastingen[[belasting]]en en andere verplichtingen op.
 
De protestantse kerk van het dorp dateert uitoet de 15e eêuw, de toren werdwoort gebouwd omstreêks 1400. De klokken zijnzien in ded'n oorlogoôrlog in beslag genomen, maar later teruggevondenteruggevonde en opnieuw geplaatstgeplaats. NaastNaost de kerk staatstaot rond 'n kastanjeboom de "klapbanke", bankjes waér a den dorpsroddels wiere uutgewisseld. Karakteristiek bin de leilinden in de straoten rond de kerk.
 
Ten noôrden van Ouwelande ligt het't oudeouwe stationnetje van de stoomtreinstoômtrien Goes - [[Bossele]]. De dienst op dezedees toeristische spoorwegspoôrweg isbin echter al een aantal jaoren beperkt tot Oedjeskerke. Rond het't dorpdurp liggenligge fruitbomenveldenfruutboômvelde, metmee vooralveural appelbomen,appelbome en akkers.
Ten noôrden van Ouwelande ligt het oude stationnetje van de stoomtrein Goes - [[Bossele]]. De dienst op deze toeristische spoorweg is echter al een aantal jaoren beperkt tot Oedjeskerke. Rond het dorp liggen fruitbomenvelden, met vooral appelbomen, en akkers.
 
In het dorp bin hin verkeêrsborden te vinden, op het maximum snelheidbord onder de plekkenaem nae. Ok 't bordje dat a buurtschool ankondigt, is weggehaeld. Net a d'n aanduudingen van doôdlopende straoten Dit is bewust gedaan om het aanzicht van het dorp te verfraoien. Dit was 'n ideê van d'n dorpsraed, die door de gemeente daerna is overgenomen. Tot nu toe bliekt de opzet niet tot minder verkeersveiligheid te hebben geleid.