Aelsmeer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
SieBot (Overleg | biedraegen)
k robot Erbij: pt:Aalsmeer
Xqbot (Overleg | biedraegen)
k robot Erbij: br:Aalsmeer; cosmetische veranderingen
Rehel 2:
'''Aalsmeêr''' is 'n hemeênte in de provincie [[Noord-'Olland]] en op 1 jannewari [[2008]] weun'n der 26.569 inweuners. De hemeênte ei een oppervlakte van 34,40 km2, wivan 11,71 km2 waeter.
 
== Heschiedenisse ==
Aalsmeêr wor voe 't eêst enoemd in [[1133]] mie de naem 'Alsmar' in een oôrkonde hericht an den [[abdie van Riensburg]]. Indertied waeren der nog vee bossen en wier der vee turf ofestoken, zoda op een duur vee waeter ontstoeng en de mensen hiengen vissen. De hrond wier hebruukt voe onder are de teêlt van errebezems. In de 17e eêuw wiern ienkele meren droôhe eleid en wier de visserie minder en wier wee overeschaokeld op de tuunbouw, vurral den teêlt van [[errebezem]]s.
 
Rehel 11:
In [[1972]] wiern de twi veiliengen van Aalsmeêr efuseêrd tot 1 hroôte veilieng, de [[Vereênigde Blommeveiliengen Aalsmeêr]], die a dich bie Schip'ol lig. Deur deze hunstihe lihhieng qua infrastructuur ei de blommeveilieng een hoeie plekke veroverd op den Amerikaonsen en Japanse mart.
 
== Aalsmeêr noe ==
Aalsmeêr is bekend over den aele waereld vanwehe de blommenteêlt en de blommeveilieng, wat a de hroste blommeveilieng van den aele waereld is. De misten industrie is elehen an de Legmeerdijk, onder are worn der ok jachjes en verpakkiengsmateriaol eproduceerd.
 
Rehel 18:
Eêst wier der ok aoltied een [[blommencorso]] ehouwen in Aalsmeêr, mè deurda de belangriekste sponsor, de blommeveilieng, der mie opieuw op 1 september 2007, wier de traditie ofebroken.
 
== Zetelverdeêlieng hemeênteraed ==
* [[Chrissen-Democraotisch Appèl|CDA]] 6 zetels
* PACT Aalsmeêr 5 zetels
Rehel 24:
* Aalsmeêrse Belang'n 4 zetels
 
== Plekk'n in de hemeênte ==
* [[Aalsmeêr (plekke)|Aalsmeêr]]
* [[Kalslaehen]]
Rehel 31:
* [[Vrouwentroest]]
 
== Aalsmeêrdenaers ==
* [[Gerard Joling]], presentator
* [[André van Duin]], komiek en zanger
Rehel 39:
[[Categorie:Plekke in Noord-'Olland]]
 
[[br:Aalsmeer]]
[[da:Aalsmeer]]
[[de:Aalsmeer]]