Overleg gebruker:Zeelandia: verschil tussen versies

662 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
 
In Zeeuws- Vlaanderen wordt die voorafgaande e niet gehoord en dus ook niet geschreven (roepn, stikn). De voorafgaande medeklinker wordt nooit verdubbeld (pakn en geen pakkn).
In oostelijk Zuid-Beveland vertonen de dialecten vergelijkbare kenmerken. Auteurs uit dat gebied kunnen op basis van hun eigen uitspraak zelf een keuze uit de twee bovenstaande basisregels (dus -en of -n) maken. Die keuze dient echter wel consequent te worden doorgevoerd.
 
==Sjabloon:Plekke==
Hallo Zeelandia, het [[Sjabloon:Plekke]] is nu zo'n beetje af en het probleem met de witte balk erboven heb ik kunnen oplossen. Op bijvoorbeeld [[Greunienge (gemeênte)]] is te zien dat het nu goed werkt. Als je vindt dat het sjabloon eigenlijk een andere naam moet krijgen (bijv. 'sjabloon:gemeente' of 'sjabloon:gemeênte' of misschien wel 'sjabloon:nl-gemeênte') kun je daar beter niet te lang mee wachten om het te hernoemen. Immers, hoe langer je wacht des te meer artikelen moeten worden aangepast. Hoe dan ook, succes ermee en als je nog meer verzoeken hebt dan merk ik het wel. - [[Gebruker:Robotje|Robotje]] 6 sep 2008 14:32 (UTC)
288

bewerkingen