Jordaonië: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Stephan 0796 (Overleg | biedraegen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Wwikix (Overleg | biedraegen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Rehel 6:
Het staatseufd van Ut Hasjemitische Koninkrijk Jordaonië is Abdoellah II bin al-Hoessein (Arabisch: عبدالله الثاني بن الحسين) (Amman, 30 januari 1962).
 
Abdoellah eur tot de stam van de Hasjemieten en is volgens zen stambeum un nazaat van de profeet Mohammed in de 41e generatie. Dur zen in Zeeland[[Zeêland]] en [[Noord Brabant-Braebant]] zeker nog twee takken van deze familie.
 
De oudste zeun van Hoessein van Jordanië en de Britse Toni Avril Gardiner volgde zijn opleiding in Jordaonië en later op de privéschool St. Edmunds in Surrey in Engeland. Voor zijn middelbaar onderwijs studeerde hij aan de Eaglebrook School en Deerfield Academy in de Verenigde Staten. In 1980 begon hij aan de prestigieuze Royal Military Academy Sandhurst in Groot-Brittannië als cadet. Hij werd in zijn tweede jaar daar Tweede luitenant in de 13th/18th Royal Hussars (Queen Mary's Own). Vandaag de dag heeft Abdoellah nog altijd nauwe contacten met het Britse leger, dat ooit het leger van Jordanië trainde. Tevens is hij kolonel van een tankregiment.