Goereê-Overflakkeê: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
→‎Vervoer op 't eiland: koppeling naar RTM lemma op nl wikipedia.
→‎Veerboôt: koppeling naar RTM lemma op nl wikipedia.
Rehel 26:
Noe mit al die dammen in bruggen, is "t niet zoo'n toer méér om van 't eiland af te kommen, mar dan vroeger! In [[Menheerse]] had je de menheerse boot mit 'n motor d'r in, in de veerman zette je dan oover naer fort Lillo of 'n aor fort in dan mos je mar zieje dat je kwam waer je weeze wou. Laeter hadde ze 'n boot die op Zeêland voer in die passeerde dan [[De Plaete]]. De veerman stong dan al klaer mit z'n bootje in brocht je dan bie dat gróóte schip. Je mos dan mit 'n touwladder nae booven klimme. Mit haog waeter kwam de boótan de kante. Je kon dan in [[Dinteloôrd]] of in [[Wullemstad]] uutstappe.
 
Je had nog 'n veerdiejnst van [[Herken]] mit schipper Verschoor één bie [[Ouwe Tonge]], dat was bie d'n hoek van St. Jaepe. Deze twêê veerdiejnsten gienge nae Schouwen-Duuveland. Mit de Menheerse boot was voor midden Flakkee 't makkelukste. Die boot gieng deur 't Spui naer [[Rotterdam]] in lei aok an [[Vlaerdiengen]] in [[Schiedam]]. Toen in [[1909]] op 't eiland d'n trem van de ''Rotterdamse[[:nl:Rotterdamsche_Tramweg_Maatschappij|Rotterdamsche TremwegTramweg maatschappijMaatschappij]]'' gieng rieje, gieng d'r van 't Menheersense hóód 'n veerboot naer Hellevoet vaere. De aore Menheerse boot die van 'n aore maatschappij was bleef daernaest nog lang geweun op Rotterdam vaere.
 
As je mit de boot mee most was tat in de zeumer 'n fijn reisje. In de winter, as 't Haeriengvliejt oope bleef, dan zat je gezellug binnen op de boot. Je kon d'r 'n bakje kofje of thee drienke, wat in de rondte laope in mit diejen in geenen 'n praetje maeke, nee, 't was best te doewen mit de boot. Mar as 't Haeriengvliejt zoowat dicht lag, dan most 'r 'n iesbreeker an te pas komme in duurde de overtocht uuren.