Staerrekunde: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
Wiezigingen deur 178.22.82.134 (Overleg) teruggedraoid nae de lèste versie van Lotje
(de herbreeuwse taal is van oudher de oudste taal van de wereld. Ofwel wereldwijd. Het is een taal die in de oudheid het eerst werd toegepasd voor het begrijpen van het heilige schrift de bijbel. Pentateuch de tora met het tora handje heb je nodig volgens willibrod om het te lezen vijf oude testament boeken genisis exodus leviticus nummeri deuteronomium het nieuwe testament draagt heel wat boeken en brieven en openbaringen en handelingen en de hoofdboeken zijn Johannes Mattheus Lucas en Marcus.)
k (Wiezigingen deur 178.22.82.134 (Overleg) teruggedraoid nae de lèste versie van Lotje)
Label: Terugdraaiing
 
[[Plaetje:Halebopp031197.jpg|thumb|De [[Komeet Hale-Bopp]] was mee 't blote oôg te zieje in 1997.]]
ǣDeDe '''astronomie''' of '''staerrekunde''' ou zen eihen bezig mie 't bekieken en verklaeren van diengen buut'n de [[atmosfeêr]]. Staerrekunde is eihlijk is een mislei'nde naem wan neffen staerre bekieken astronomen ok de planeet'n van 't [[zunnestelsel]].
 
Astronomie is nauwe verwant mie de [[natuurkunde]], omda'n ze bei'n natuurverschienseln bestudeêr'n. Bie astronomie hi dit echter om verschienseln buuten de [[aerde]], buvobbeld de staerre en planeet'n. 't Woôrd astronomie kom uut 't [[Grieks]], van de woôrn άστρον en νόμος. Aστρον beteêken [[sterre]] en νόμος beteêken wet; Astronomie is dan ok 't zoek'n van wetmaetigee'n binn'n de staerre.