Noôrd-Macedonië: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Steinbach heeft pagina Macedonië hernoemd naar Noord-Macedonië: Nieuwe naem
Angepast. Alexander de Groôte wegg'aeld: ik weêt nie of 't 'n van de grond van de moderne staet Noord-Macedonië kwam.
Rehel 1:
[[Plaetje: Macedonia-map.gif|thumb|rechts|200px|Kaerte van Macedonië]]
'''Noord-Macedonië''' (Macedonisch: Република Македонија, ''Republika Makedonija''), officieel de '''Republiek Noord-Macedonië''' (Република Северна Македонија, ''Republika Severna Makedonija''), is een land dat in 't midd'n liet van 't Balkanschiereiland in Zuudoôst-[[Europa]]. De oôdstad van het land is [[Skopje]].
 
't Is eên van de opvolgerstaet'n van de vroehere Socialistische Federoale Republiek Joegoslaovië, woavan da 't onofhankelik 'ekomme is in [[1991]].
Rehel 6:
De Republiek Macedonië wor begrensd deu [[Kosovo]] in 't noôrwest'n, [[Servië]] in 't noôr'n, [[Bulgarije]] in 't oôst'n, [[Griek'nland]] in 't zuujen en [[Albanië]] in 't wes'n. De oôdstad van 't land is Skopje, met een kleine 670.000 inweuners. Aore grôte steed'n binne Kumanovo, Bitola, Tetovo, Gostivar, Prilep, Struga, Ohrid, Veles, Strumica en Štip. Der binne meêr as 50 meer'n en zestien berg'n die hoger binne as 2.000 m.
 
Macedonië is lid van de VN en de Road van Europa. SinsSind december 2005 binne ze kandidoat voo de [[Europeese Unie]] en z' hen 't lidmoatschap angevroagd voo de NAVO. Toet 2019 'eête 't land officieel ''Republiek Macedonië''. Dit was nie nae de zin van Griekeland, wat-a zelf 'n regio Macedonië eit. Deu de naemsveranderienge kwam de weg vrie vo lidmaetschap van de NAVO en veddere integraotie mee de EU, wat-a de Grieken toet dien tied altoos geblokkeerd aodde.
<br clear="left" />
 
Een bekend persoôn uut het verlejen van Macedonië is [[Alexander de Grote]].
 
== Waerelderfhoed ==