Haerlemmermeêr: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wwikix (Overleg | biedraegen)
k Wwikix heeft pagina Haarlemmermeer hernoemd naar Haerlemmermeêr
Wwikix (Overleg | biedraegen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Rehel 1:
[[Plaetje:LocatieHaarlemmermeer.png|thumb|300px|De hemeênte HaarlemmermeerHaerlemmermeêr]]
 
'''HaarlemmermeerHaerlemmermeêr''' is 'n hemeênte en droôgmaekerie in [[Noord-'Olland]]. Op 1 feberwari 2008 weun'n der 140.847 mensen. In 't noôrdoôssen van de hemeênte lig de internasjonaole lucht'aeven [[Schip'ol]]. De hemeênte HaarlemmermeerHaerlemmermeêr is omheven deur een riengvaert.
 
== Heografie ==
HaarlemmermeerHaerlemmermeêr is eên van de hrottere hemeênten van Nederland en besti uut zessentwintig durpskern'n. Heograofisch hezien is 't een divers hebied vanwehe de anwezigeid van industrie, platteland, hightechindustrie enzòvoôrt.
 
Dwars deur de hemeênte lop den [[Oôdvaert]] en om de hemeênte ene lop de Riengvaert van HaarlemmermeerHaerlemmermeêr. De polder wor nog steeds droôhe ehouwen deur 5 hemaeln. Divoe wor 't et deursneen deur een strek systeem van ofwaeteriengskanaol'n.
 
Sins 11 juli [[1855]] is HaarlemmermeerHaerlemmermeêr 'n aparte hemeênte. Sins 1867 sti 't hemeênte'uus in [[Hoofddurp]].
 
== Toerisme ==
De hroste toeristische trekpleister van HaarlemmermeerHaerlemmermeêr is [[Schip'ol]]. Ier komm'n vele vliegtuugspotters ni toe om vliegtuhen te kieken en natuurlijk ok hewoon toerissen om te vliehen.
 
Een aore trekpleister is 't [[Haarlemmermeerse Bos]], wir an elk jaer evenement'n zoas Mystery Land, de Concours Hippique of de [[Floriade]] worn ehouwen.