Chrissendom: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Replacing Christianity_percentage_by_country.png with File:Christianity_percentage_by_country_(2008).png (by CommonsDelinker because: File renamed: Criterion 3 (obvious error) · The map i...
Wwikix (Overleg | biedraegen)
il
Rehel 1:
[[Plaetje:Christianity percentage by country (2008).png|450px|thumb|Verspreiding van 't christendom over de wereld]]
'''Chrissendom''' of '''Christendomchristendom''' is de hroôste godsdienst ter wereld. D'r binne circa 2.400.000.000 anhangers.<ref>http://www.gordonconwell.edu/resources/documents/1IBMR2015.pdf</ref> De religie is 'ebaseerd op het evangelie en leven van [[Jezus]] zoals beschreve in het [[Nieuwe Testament]]. Ut heilige boek van de Christenenchristenen is de [[Biebel]]. Rond het jaer 300 wordt het Christendomchristendom de staetsgodsdienst van het [[Romeinse RijkRiek]]. [[Rome]] wordt de belangriekste plekke en deer zetelt de bisschop van die stad, die nae verloôp van tied [[paus]] wordt genoemd. Vanof die tied goôt het 'ard. In [[1054]] vindt het [[Groôte Schisma]] plaes en komt er een Westerswesters en een Oôstersoôsters Christendomchristendom. In 1517 komt de tweêde groôte scheuring, de [[reformaotie]]. Vanof die tied telt 't Christendomchristendom drie oôdrichtingen:
 
* [[Oôsters-Orthodoxieorthodoxie]]
* [[Protestantisme]]
* [[Roôms-katholicisme]]
 
Zeêland kent zowè protestanten as Roômsroôms-Katholiekenkattelieken. De leste komme vooral voo in Zeeuws [[Zeêuws-Vlaondern]] en in de zak van [[Zuud-Beveland]].
 
== Zie ok ==