Krunehe: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wwikix (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
Rehel 1:
[[plaetje:Kruiningen, het bouwraadhuis foto9 2012-05-17 12.16.JPG|thumb|260px|Raeduus van Krunihe]]
'''Krunihe''' of '''Krunige''' (Ollans: Kruiningen) is een plekke in [[Reimerswaol (gemeênte)|Reimerswaol]] in [[Zeêland]] mee circa 4.000 inweuners.
 
==Omschrieving==
De plekke is bekend as ankomstplekke van de boôt uut Perkpolder. Sins 2003 is dit over, nae de opening van de [[Westerscheldetunnel]]. An de voormaelige veeraevene worre noe 'uuzen gebouwd. Krunehe is arde getroffen deu de [[Waetersnoôd van 1953]]. Ierbie kwamme 62 inweuners om 't leven. Krunehe leit kortie bie de [[A58]] en ei saeme mie [[Iese]] een station an de [[Zeêuwse lijn]].
 
Regel 6 ⟶ 8:
 
D'n toren komt uut de 14e eêuw. In de toren hangt een groôte en een kleinere klokke. Oorspronkelijk hing er de groôte klokke, gemaekt in [[1490]] deu Simon Wagheven, wivan het randschrift as volgt ging: "Maria heet ik en ben ghegoten van Simon Wagheven te Mechelen binnen `t jaar 1490. Lof heb God uit rechter minne".
 
In 2017 komt het durp landelijk in het nieuws deu een scheuring in de Geriffermeerde Gemeênte. Ds. Bredeweg begint in november van dat jaer nae een maendenlange ruzie een eihen gemeênte.
 
==Omschrieving in 1839==