Veêrdienste van Krunige nae Perkpolder: verschil tussen versies

k
In [[1933]] veroorzaekte het plan onrust in [[Answest]] en [[Walsôôrd'n]]. In Answest wier een protestvergaedering ge'ouwen tegen het plan om de veerdienst te verplaetsen. Besproken wier of de één miljoen hul'n nie op een aore menier ten goeje van Zeêuws-Vlaonderen kon komme.
 
Op [[6 auhustus]] [[1940]] kwam de veêraeven van Perkpolder gereêd. Die dag vertrok de eêrste boôt uut Answest nae Perkpolder, in plekke van nae Walsôôr'n. Deu de oôrlog was de opening zonger de gebruukelijke feêstelijkheden. Wel zat de eêrste veêrboôt vol mee ‘officieele personen’, zôas dagblad ''Het Vaderland'' het op [[7 auhustus]] omschreef. De genoôdigden vertrokken uut Perkpolder mee de tram die ansluuting 'ao op [['Ulst]], nae het gemeênte'uus in 'Ontenisse. As ansluuting op de veêraeven van Perkpolder lei de Nederlanse staet vuufentwintigonderd meter tramlijn an tot an Kloôster, waara een lijn lag van de ''[[Zeeuwsch-VaamscheVlaamsche Tramweg Maatschappij]]''.
 
De veeraeven in Perkpolder wier in de eêrste jaeren van de oôrlog ok gebruukt om een deel van de ge'aevende vloot van de PSD in op te leggen. Zoô wiere bevobbeeld de ''Oosterschelde'' en de ''Prins Willem I'' tot het voorjaer van [[1943]] opgelegd in Perkpolder. Op [[1 meie]] [[1943]] wier ok de nieuwe veeraeven van Krunehe in gebruuk genomen. De veêrdienste Krunehe – Perkpolder ging toe mee tweê schepen van start, mar nie zonger gevaeren.
146

bewerkingen