Westerscheldetunnel: verschil tussen versies

9 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
[[Plaetje:Westerscheldetunnel-2.jpg|thumb|250px|rechts|Inhang van de tunnel]]
De '''Westerscheldetunnel''' (soms ok we kortweg de '''tunnel''') is een'n tunnel van 6,6 kilometer lang in de onger de [[Onte|Westerschelde]] tussentussn [[Ellesdiek]] en [[Terneuzen]] en is deermee de langste tunnel voo 't wegverkeer van [[Nederland]].
 
==Beschrievieng==
De Westerscheldetunnel is 6,6 km lang en ao an de zuudkant, over een lengte van 12001.200 meter, een weggedeelte mee een hellingsvlak van 4,5%. De maximale deurriehoôgte is 4,30 meter. Het diepste punt bereikt de tunnel onger de Pas van Terneuzen, 60 meter onger waterniveau.
In de tunnel geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Dit wor gecontroleerd deu middeldeumiddel van trajectcontrole. De tunnel is nie 'eschikt voo voetgangers en fietsers.
 
De Westerscheldetunnel is een geboorde tunnel en bestit uut twee buzen mee een diaometer van 11 meter die met een tunnelboormaochine hegraoven binne. Elke buze ao ruumte voo twee riestroôken. Een vluchtstrook ontbreekt. Om de 250 meter binne de tunnelbuzen aan mekoare gekoppeld mee dwarsverbindiengen. Normaal binne de deuren nae de dwarsverbindiengen vergrendeld, bie een calaomiteit worren de deuren automatisch ontgrendeld. Het verkeer op de linkerriebaene in de aore tunnelbuze wor dan stil'eleid zodat mênsen veilig de aore tunnelbuze in kunnen loôpeloôpn.
 
De tunnel is 'eopend op [[14 maerte]] [[2003]]. Sindsdien binne de veren [[Vlissienge]] – [[Bresjes]] en [[Krunige]] – [[Perkpolder]] van de [[Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland]] opgeheven.
146

bewerkingen