Cochabamba

Wikimedia-deurverwiespagina

Cochabamba is 'n stad in centraal-Bolivia 't is d'n derde stad van Bolivia mie 'n inweunertal van meê dan 800.000.

Christusbeeld in Cochabamba

Geschiedenisse bewerk

Op 2 augustus 1571 wierre d'n stad gesticht in opdracht và Francisco de Toledo. 't most ' agrarisch productiecentrum worre om eten te produceren vooò d'n mijnsteden in 't dichtbijhelegen gebied van de Hoogland van Bolivia, met naeme vò de stad Potosí.

De stad bewerk

Tegenwoordig is Cochabamba een eeconomisch actieve stad en ei 't d'n naem een van d'n liberaalste steê in het land te bin. Net als aore grote steden in d'n Andes is Cochabamba een stad van tegenstellingen.

Markt bewerk

In de stad bevindt zich Zuud-Amerika's grootste openluchtmarkt, La Cancha. Deêze markt is zeven dagen per weêk geopend en de drukste marktdaegen bin woensdag en zaeterdag.

Vliegveld bewerk

Cochabamba ei 'n eigen vliegveld, 't Aeropuerto Internacional Jorge Wilsterman (IATA-code CBB), dat binnenlandse en internationale vluchten afhandelt. 'ier is ok 't dkantoor van Bolivia's nationale luchtvaartmaatschappij gevestigd, Lloyd Aereo Boliviano.

Protesten bewerk

Tussen januari en april 2000 ein zich in Cochabamba grootschalige betogingen voorgedaen tegen 't privatiseren van 't waterleidingbedrief van de stad. Na vele grootschalige acties met zelfs ienkele doôdelijke slachtoffers ei de regering uiteindelijk gewonnen gegeven op 10 april 2000 en is d'n privatisering teruggedraoid.