Keessie Bok (doapneam Cornelis van der Bok) (Ouwdurp, 3 maerte 1912 - Dirksland, 28 jannewari 1998), is een bekende figure uut 't verleejen van Ouwdurp.

De Weststreate in 2009, vroeger grôtendeels eigendom van Keessie Bok

Levensbeschrieving

bewerk

Op jonge leeftijd startende Keessie Bok een eige ongerneming in schoewen an de Weststreate op Ouwdurp, wat uutgroeiende tot 'n hele straete met verscheije wienkels. Bok Koopcentrum was 'n begrip in Ouwdurp in omstreken in was voor vekansiegangers ean van de bekenste bezienswaerdigheden van 't durp. Verscheie ouwe panj'ies weare (tot de sluuting in 2011) vol'estouwd met allerhande spullen.

Grôte bekendheid kreeg Keessie Bok mit z'n uutgebreide collectie van bot'n van mammoeten in aore bees'en. Honderden kiezen in ribben conserverende hie in de kelders onger z'n huuzen. Deurdat de botten vooral op minder diepere delen van de Noôrdzeê worre evange, zoas de Bruune Bank zag 'n dat as 'n bewies voor de Biebelse zondvloed. Bie deze ramp zouwe de mammoeten dan naer 't hoôgste punt in 't gebied 'evlucht. In 'n gesprek mit Prins Bernhard heid 'n die theorie wel es uut de doeken edae.

In 2011 binne z'n wiekels eslote, in verkocht an een projectontwikkelaer. In 2012 binne deer nieuwe wienkels 'eopend.