Dirk II van 'Olland

Dirk II van 'Olland
Diederik II
leven
Gebore930
Gesturve6 mei - 988
VaoderDirk I van 'Olland
MoederGerberga van Hamalant
trouwe
daotumca. 950
partnerHildegard van Vlaondere
guus1 - Arnold van 'Olland
2 - Egbert van Trier
3 - Erlindis
Graef van 'Olland
Periode939 - 988
VògangerDirk I van 'Olland
OpvolgerArnold van 'Olland
Graef van West-Friesland
Periode939 - 988
VògangerDirk I van 'Olland
OpvolgerArnold van 'Olland
'Uus 'Olland

Dirk II (of Diederik II) (9306 mei 988) was graef van 'Olland, Zeêland en West-Friesland. Dirk II reheern over dit hebied in leênschap van de bisschop van Utrecht. Wie a de vaoder van Dirk II is, is nie aelemille zeker. Ezeid wor da 't een een zeune is van Dirk I van 'Olland, mè zeêr warschijnlijk ei 't er ok nog een Dirk I bis bestaene wir a 't een de zeune van is.

Femielje

bewerk

Op achtjaerihe leeftied, in 938, verloven Dirk II zen eihen mie Hildehard van Vloanderen, een dochter van graef Arnulf I van Vlaonderen. In 950 trouwen die ierbie en uut dit huwelijk wiern de volhende drie kinders heboorn:

Heschiedenisse

bewerk

Dirk II schonk op 15 juni 950 ter eêre van de biezettieng van Sint-Adelbert an Egmond een steêne kloôsterkerke. Ter helehenheid van de inwiedieng van deze kerke, schonk een ok 't Evanheliarium van Egmond, in deze tied eên van de belangriekste cultuurhistorische objectn. Dit nehende-eêuwse andschrift wier rond 975 deur um eschreven en ierin staen de vier evanheliën. In dit boek zien Dirk II en Hildehard ok ofebeêld op een miniatuur. Dit andschrift bevin zen eihen noe in de Konienklijke Bibliotheek in Den Aag.